palmera (Diccionari)

palmera
1. f. BOT. Vegetal de la família de les palmes.
2. palmera de Canàries BOT./JARD. Arbre dioic de la família de les palmes (Phoenix canariensis), de fulles pinnades d'un verd fosc brillant i nombroses, flors en règims i fruits en baia, i que és plantada en parcs i jardins.
3. palmera de cera BOT. Carandaí.
4. palmera de dàtils (o datilera ) BOT./AGR. Arbre dioic de la família de les palmes (Phoenix dactylifera), de fulles glauques i fruits en baia, comestibles, anomenats dàtils .
5. palmera de Palmira BOT. Arbre dioic de la família de les palmes (Borassus flabellifer), de copa arredonida, inflorescències en espàdix i fruits drupacis, important per la fusta, per a fer cordes, paper, raspalls, etc.
6. palmera de Panamà BOT. Planta acaule monoica de la família de les ciclantàcies (Cardulovica palmata), en forma de xicoteta palmera, de fulles flabel·lades, que servixen per a fer barrets.
7. palmera de sagú BOT. Arbre de fulles pinnades de la família de les palmes (Metroxylon sagu), flors en règim i fruits drupacis, cultivat per a l'obtenció de sagú.
8. palmera de ventall BOT. Terme que s'aplica a diverses palmeres de fulles flabel·lades.
9. palmera de ventall BOT./JARD. Washingtònia.
10. palmera de vori BOT. Arbre baix dioic de la família de les palmes (Phytelephas macrocarpa), de fulles pinnatisectes i fruits drupacis, les llavors del qual són anomenades vori vegetal i usades en la fabricació de botons.
11. palmera de Xile BOT./JARD. Arbre de tronc de la família de les palmes (Jubaea spectabilis), de copa arredonida, d'un verd intens, de fulles de base molt grossa i fruits semblant a xicotetes anous de coco.
12. palmera d'oli BOT. Arbre de la família de les palmes (Elaeix guineensis), de fruits drupacis ovoides d'on s'extrau l'oli de palma i de llavors útils per a l'obtenció de margarines i sabons.
13. palmera excelsa BOT./JARD. Arbre de tronc de la família de les palmes (Trachycarpus excelsa), recobert de fibres brunes, de fruits en baia, utilitzat com a palmera decorativa.
14. palmera nana BOT./JARD. Planta en forma de palmera nana de la família de les palmes (Phoenix roebelenii), que es planta en tests.
15. palmera reial BOT./JARD. Arbre de tronc llis de la família de les palmes (Roystonea regia), gris i amb una copa de fulles d'un verd brillant, cultivat en jardineria.

palmera (Traducció Valencià-Castellà)

palmera f. 1. palmera, latania, yatay ( m. ), coyol ( m. ), coyolar ( m. ), chonta ( m. ), palma.
2. palmera datilera palma datilera, datilera.
3. palmera de Canàries támara, palmera de Canarias.
4. palmera de cera palma negra, carandaí.
5. palmera de dàtils datilera, palma datilera.
6. palmera de Palmira palmera de Palmira.
7. palmera de Panamà jipijapa.
8. palmera de sagú sagú.
9. palmera de ventall palmera washintgtonia.
10. palmera de vori palma de marfil.
11. palmera de Xile palma de Chile.
12. palmera d'oli palma de aceite.
13. palmera excelsa palmera excelsa.
14. palmera nana palma enana, palmito.
15. palmera reial palma real.

palmera (Traducció Castellà-Valencià)

palmera f. 1. palmera, palmer.
2. palmera de Canarias palmera de Canàries.
3. palmera washintgtonia palmera de ventall.

Et pot interessar