pinça (Diccionari)

pinça
1. a. f. [usat generalment en plural] Instrument que consistix en dos braços que permeten agafar o subjectar coses xicotetes, obturar tubs elàstics, etc., al fer-hi pressió per la part central o pels extrems.
b. f. [usat generalment en plural] Pinça de fusta o de plàstic que té els dos braços units per un moll metàl·lic i que al fer-hi pressió per un extrem permeten subjectar la roba a l'estendre-la.
2. f. Plec cosit per a estrényer certes parts d'un vestit.
3. f. MED./CIR. [usat generalment en plural] Instrument metàl·lic, generalment de dos branques, que s'utilitza en cirurgia per a subjectar o comprimir.
4. f. pl. QUÍM. Nom genèric que es dóna a diversos tipus de suports de metall que servixen per a aguantar parts diverses d'un muntatge, com els matrassos, tubs d'assajos, etc.
5. f. ZOOL. Cada una de les peces dures, mòbils i oposades, situades normalment en l'extrem de les potes anteriors d'alguns crustacis, que els servixen com a òrgans de prensió.
6. pinces de cocodril Xicotetes pinces de boca dentada i tancades per un moll que permeten connectar ràpidament i provisionalment conductors, cables, aparells, etc.

pinça (Traducció Valencià-Castellà)

pinça f. 1. pinza ( m. ), sacabala, sacabrocas ( m. ), tenaza.
2. pinces de cocodril

Et pot interessar