societat
1.
a.
f. SOCIOL.
Reunió permanent, basada en una relació estable, dels membres que integren el més ampli grup social.
b.
f. SOCIOL.
La vida social convencional, especialment en relació amb les diferents classes socials; les relacions mundanes.
La bona societat. L'alta societat.
c.
societat comanditària
ECON./DRET
Comandita 1.
d.
societat de consum
ECON./SOCIOL.
Expressió amb què es designa l'estat i l'etapa actuals del desenrotllament capitalista de la societat, basats en la creació de necessitats fictícies per a superar la saturació de la producció.
e.
societat en comandita
ECON./DRET
Societat comanditària.
2.
a.
f.
Reunió de persones aplegades oficialment i estable per perseguir un fi comú segons certes condicions o regles.
b.
societat anònima
ECON./DRET
Societat mercantil eminentment capitalista en la qual el capital és dividit en accions i la responsabilitat dels socis es limita al capital que han aportat; tots els accionistes tenen els mateixos drets, en proporció a les accions que posseïsquen; els socis exercixen el poder de direcció per mitjà de la seua intervenció en els òrgans de gestió de la societat: junta general d'accionistes i consell d'administració.
c.
societat d'autors
ECON./DRET
Associació d'autors literaris, científics, musicals, etc., que té per objecte defendre els seus drets i fomentar-ne les activitats.
d.
societat de guanys
Règim econòmic conjugal que crea una comunitat respecte als guanys o beneficis obtinguts indistintament pels membres de la parella durant el matrimoni.
e.
societat limitada
ECON./DRET
Societat mercantil en què la responsabilitat dels socis és limitada a la seua participació i el capital és representat per participacions.