territ (Diccionari)

territ
1. m. ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris canutus), de plomatge rogenc amb taques de colors castany i negre en l'esquena.
2. territ becllarg ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris ferruginea), de color roig brunenc viu, amb el copró blanc i el bec llarg, fi i una miqueta corbat cap avall.
3. territ de Temminck ZOOL. Terretita.
4. territ fosc ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris maritima), de color negre rogenc, el ventre blanc i les potes grogues.
5. territ gros ZOOL. Territ.
6. territ menut ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris minuta), pareguda a la terretita, però més rogenca a l'estiu i més blanquinosa a l'hivern, i amb les potes negres.
7. territ tresdits ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris alba), de color roig viu tacat de negre, gris i blanc, i que habita en les regions àrtiques.
8. territ variant ZOOL. Au de l'orde dels caradriformes, de la família dels escolopàcids (Calidris alpina), de color bru rogenc amb una gran taca negra en el baix pit.

territ (Traducció Valencià-Castellà)

territ m. 1. correlimos.
2. territ becllarg correlimos zarapitín.
3. territ de Temminck correlimos de Temminck.
4. territ fosc correlimos oscuro.
5. territ gros correlimos gordo.
6. territ menut
7. territ tresdits correlimos tridáctilo.
8. territ variant correlimos común.

Et pot interessar